Haagconiferen kopen van eigen kwekerij

Haagconiferen jachvandepol@kpnmail.nl

Haagconiferen kopen met voor uw tuin afgestemd advies. Bel 0653 445 634.

Haagconiferen zijn er in diverse soorten en cultivars. Haagconiferen in verschillende kleuren en met uiteenlopende eigenschappen zoals geschikt voor droge grond en anderen weer geschikt voor vochtige omstandigheden. Wij helpen u met persoonlijk advies bij het aankopen van uw haag en andere coniferen of heesters. Daar is een webshop minder geschikt voor. Dat kan door ons te bellen of via e-mail. Anderen bezoeken liever onze kwekerij om te planten te zien en door middel van persoonlijk contact in overleg een keuze te maken. Het is een levend product en daarom is het goed om te komen kijken wat u koopt. Wat vindt u mooi en zijn die planten wel geschikt voor de omstandigheden in uw tuin.

Taxus baccata haagconiferenTaxus baccata hagen zijn sterke en mooie donker groene afscheidingen die heel veel wordt aangeplant als haag. Er zijn omstandigheden waar ze niet kunnen gedijen, maar als die niet van toepassing zijn in uw tuin, zijn het planten waar u uw hele leven van kunt genieten. Er zijn Taxus hagen en bomen die honderden jaren oud zijn.

 

Thuja occidentalis Brabant 175-200 haagconiferenThuja occidentalis Brabant zijn veel gebruikte haagconiferen voor een haag. Het zijn sterke planten, maar ook voor deze planten geldt dat het verstandig is om te kijken of ze geschikt zijn voor uw tuin. Ze zijn goed winterhard, meer dan voor het klimaat in Nederland nodig is.

 

 

Haagconiferen Thuja plicata MartinThuja plicata Martin is een variant die iets donkerder groen is en ook een hele geschikte conifeer om te gebruiken als haag. Ze hebben weer andere sterke eigenschappen en kunnen dus ook daarom in aanmerking komen en niet alleen vanwege de kleur.

 

Thuja plicata Gelderland haagconiferenThuja plicata Gelderland is weer een andere donkere groene conifeer die geschikt is als haagplant. Ook deze is niet voor iedere tuin geschikt en kan dus beter afgestemd worden op de plaatselijke omstandigheden

 

 

Haagconiferen Cupressocyparis leylandii '2001'

Cupressocyparis leylandii ‘2001’ zijn heel snel groeiende coniferen en worden ook om die reden wel gekozen. Maar ook om een andere hele sterke eigenschap waardoor ze heel geschikt zijn voor sommige tuinen.

 

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris haagconiferenChamaecyparis lawsoniana Columnaris zijn blauwe coniferen die ook als haag gebruikt worden. De blauwe kleur is natuurlijk een eigenschap die deze planten doet opvallen en worden daarom ook vaak gekozen. Ze stellen echter wel specifieke eisen en het is verstandig om te informeren of ze geschikt zijn voor uw tuin.

 

 

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne gele haagconiferenChamaecyparis lawsoniana Ivonne is een gele conifeer die ook in de winter een mooie gele kleur houd. Deze planten worden ook als solitair aangeplant, maar ook als haag gebruikt. De mooie vrolijke gele kleur spreekt veel mensen aan. Vooral in de wat donkere wintermaanden springen ze er uit als haag en solitair.

 

Gele coniferen Chamaecyparis lawsoniana StardustChamaecyparis lawsoniana Stardust is een andere gele conifeer. Ook deze wordt aangeplant als haag en als solitaire plant. De gele kleur is iets anders dan van de Ivonne en deze blijft in de donkere winter periode wat minder geel. Iets meer seizoen kleur dus.

 

 

Thuja occidentalis Yellow Ribbon conifeerThuja occidentalis Yellow Ribbon wordt meestal gebruikt in groepen of solitair. Maar ook deze gele conifeer wordt als haag aangeplant. Ze kunnen goed gesnoeid worden en zijn wat dat betreft geschikt om een mooie haag van te maken.

 

Thuja occidentalis SmaragdThuja occidentalis Smaragd is een sterke winterharde conifeer die als haagconifeer wordt gebruikt en als solitaire plant. Mooie donkergroene plant met een fijne structuur wat het tot een sierlijke plant maakt.

 

Recente berichten