Bemesten

Bemesten kwekerij 0653 445 634 of Mail

Bemesten van de kwekerij.

Bemesten van de kwekerij begint met een grondmonster en een analyse hier van. Vervolgens een wordt een keuze gemaakt uit de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van het teeltplan krijgen wij een advies op maat. Wij bemesten zoveel mogelijk met natuurlijke organische meststoffen. De gezondheid van de bodem is belangrijk om gezonde planten te kunnen kweken. Bovendien is het nodig voor groei en beter voor het milieu. Mineralen, sporen en schimmels worden toegevoegd aan de compost. Daarna verdelen we het over de percelen voor het planten.

Uitspoeling meststoffen tegengaan.

Bemesten. Micorrhyza bodem schimmels

Organische meststoffen spoelen niet of minder snel uit en komen langzaam beschikbaar. Ze kunnen worden opgenomen door de planten als die er behoefte aan hebben. Aan de compost worden ook bodemschimmels toegevoegd. Die zouden wel in de bodem moeten zitten, maar vaak zijn die er niet meer. Het toevoegen is belangrijk, want de goede schimmels zijn meestal verdwenen. Daarentegen zijn de schadelijke schimmels om uiteenlopende redenen overgebleven.

Bron foto: European atlas of soil biodiversity.

Bemesten met bladbemesting op natuurlijke basis.

De portaaltrekker gebruiken we ook om de coniferen te bemesten. Naast de compostgift mesten we indien nodig bij. Dit doen wij heel gefaseerd, regelmatig en in kleine hoeveelheden. Steeds vaker door het blad te bemesten met blad meststoffen op natuurlijke basis.

Met de portaaltrekker spuiten wij nu de blad meststoffen. Die gebruikten wij hiervoor om bestrijdingsmiddelen mee te spuiten. Natuurlijke bemesting voorkomt dat voeding uitspoelt en er tekorten ontstaan. Planten beschikken zo altijd over voldoende voedingstoffen voor de noodzakelijke groei. Blad meststoffen werken snel. Omdat ze direct op het blad terecht komen en niet eerst via de wortels hoeven te worden opgenomen. Blad meststoffen geef je regelmatig. Het kan maar beperkt opgenomen worden, voorraad geef je in de bodem.

Meest recente berichten