Buxus sempervirens

Buxus sempervirens   0653 445 634 of Mail

Buxus sempervirens haagplanten.

Buxus sempervirens 50-60

Deze Buxus sempervirens is 50-60 cm hoog.
Het is een groenblijvende heester die goed snoei verdraagt. Buxus sempervirens vervolgens snoeien in juni, liefst bij wat koeler en bewolkt weer, in verband met verbranding. Het is trouwens voor alle planten beter om met bewolkt weer te snoeien. Omdat het gewas aan de buitenkant aan de UV straling gewend was. Dat beschermde het gewas wat erachter zat. Als resultaat van het snoeien zit het beschermde gewas na de snoei aan de buitenkant.

Buxus sempervirens bemesten.

Regelmatig bemesten, iedere 2 à 3 weken met kleine hoeveelheden, vanaf eind april tot eind juli/begin augustus. Omdat er kalk in kippenmest zit, is Farmers House kippenmest een goede meststof voor Buxus. Daarnaast is een andere mogelijkheid bemesten met speciale samengestelde Buxus mest. Wat echter vaak wel een kunstmest is.

Buxus sempervirens planten.

U kunt het beste planten van eind september tot eind april/half mei. Hoewel dat geld voor de iets grotere planten met kluit. Want kleine maten wortelgoed kunt u het beste planten tussen half oktober en eind april. Wanneer u plant u aan het einde van het plantseizoen, extra attent zijn met water geven.

Beregenen van uw Buxus.

Let op! Begin op tijd met water geven! Omdat het beter is voor de planten om de bodem vochtig te houden en voor u. De bovenlaag heeft u snel weer vochtig, maar dieper in de bodem is lastiger. U kunt een haag het beste water geven met een druppelslang, die u trouwens ook bij ons kunt kopen. Wanneer u die langs de haag legt en dan b.v. één keer in de week de kraan 8 á 10 uur open zetten. Gedurende die tijd geeft u circa 40 mm. water. Vervolgens is die 10 uur een beetje afhankelijk van de omstandigheden, natte of droge tuin en de weersomstandigheden.

Meest recente berichten