Coniferen bemesten. Waarmee coniferen bemesten en hoe vaak?

Bemesten van uw tuin Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

Coniferen bemesten en een keuze maken voor welke voeding.

Coniferen bemesten kan met organische meststoffen en u kunt coniferen bemesten met kunstmest. Uw tuin en coniferen bemesten met organische meststoffen én kunstmest kan natuurlijk ook. Wanneer u gaat bemesten met organische meststoffen, dan wil dat nog niet zeggen dat hiermee alle problemen opgelost worden. Door sommige stoffen, zoals nitraat, zijn planten kennelijk aantrekkelijker voor luizen. Nitraat zit echter ook in organische bemesting. Zo zijn er dus stoffen die door de planten opgenomen worden, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor Coniferen bemesten met compostb.v. luizen. Een keuze voor organisch coniferen bemesten en/of de rest van uw tuin is in de regel natuurlijk wel gezonder voor uw planten. Wij gebruiken op de kwekerij overwegend organische bemesting, maar dat gaat wel gemakkelijker dan in een tuin. Het is allemaal grootschaliger en dat is gemakkelijker met het verdelen er van. Ook het maken van een bodemanalyse is vooral wat de kosten betreft aantrekkelijker op een kwekerij dan in een particuliere tuin. Alles kan natuurlijk, maar er staan in een tuin meestal ook nogal wat verschillende planten dicht bij elkaar, die toch eigenlijk een andere benadering nodig hebben.

Coniferen bemesten, wanneer?

Coniferen bemesten en dat geld ook voor de rest van uw tuin, waar alles al is aangeplant, doet u het beste van eind april tot eind juli / begin augustus. Niet te vroeg in het jaar beginnen dus en ook niet te lang doorgaan. De planten moeten niet te lang blijven groeien, maar zich kunnen voorbereiden op de winter. Gaat u te lang door met bemesten, dan lopen de planten kans op vorst schade.

Coniferen bemesten. Hoe vaak?

Het hangt ook mede van de grondsoort af of u vaak met kleine hoeveelheden uw coniferen bemesten kunt of met een paar keer in een heel seizoen kunt volstaan. Vooral op lichtere zand grond kunt u beter vaak met kleine hoeveelheden bemesten, dan is de kans op verliezen en uitspoeling zo klein mogelijk. Dat is beter voor uw planten en het milieu.

Recente berichten