Cupressocyparis leylandii ‘2001’ conifeer.

Cupressocyapris leylandii ‘2001’ 0653 445 634 of Mail

Cupressocyparis leylandii ‘2001’ haagconiferen.

Cupressocyparis leylandii '2001'

Cupressocyparis leylandii ‘2001’ 80-100 cm.

Cupressocyparis leylandii ‘2001’ coniferen worden hoofdzakelijk gebruikt om een haag van te maken. Als solitaire plant ziet men ze zelden. Een Cupressocyparis leylandii groeit enorm snel en moet dus ook wel twee keer per jaar gesnoeid worden. Deze cultivar, de ‘2001’ groeit met de takken omhoog waardoor de plant sneller een dichte haag vormt. Dat is met de gewone Cupressocyparis leylandii wel iets wat meer tijd in beslag neemt. De ‘2001’ is iets frisser groen dan de gewone, die iets donkerder groen is. Vooral de opgaande groeiwijze van de takken is een voordeel van deze conifeer.

Wanneer Cupressocyparis leylandii ‘2001’ snoeien?

Ook deze conifeer kunt u het beste snoeien met wat bewolkt en wisselvallig weer, zodat het gewas kan afharden zodra het na de snoei aan de buitenzijde van de haag in het zonlicht komt te zitten. Als daar dadelijk de felle zon op schijnt kan er verbranding ontstaan door de UV straling. Dat kunt u dus voorkomen door niet in de felle zon te snoeien en daarvoor het weerbericht te raadplegen of het liefst ook nog een aantal dagen wat wisselvallig en/of bewolkt weer blijft.

Wanneer planten en hoe water geven?

Wanneer het planten uit de volle grond zijn met een wortelkluit, dan kunnen ze geplante worden van eind september tot eind mei. Altijd naar de weersomstandigheden kijken, zeker wanneer het in het voorjaar al gedurende langere tijd droog en warm is, dan is het beter om het vroeger te doen en als dat niet mogelijk is het uit te stellen tot de herfst. Of Cupressocyparis leylandii ‘2001’ kopen die in een pot of container gekweekt zijn. Die kunnen ook in de zomer geplant worden, echter moeten ze dan ook wel heel goed verzorgd worden wat betekent dat er telkens op tijd en voldoende water gegeven wordt. Zeker wanneer u dus laat en in drogere omstandigheden plant, kunt u het beste water geven met een druppelslang.

druppelslang

De druppelslang op de foto heeft druk compenserende inwendige druppelaars.

Wanneer bemesten, waarmee en hoe vaak?

Bemesten doet u het beste vanaf eind april tot eind juli/begin augustus. Het is beter om regelmatig, b.v. iedere drie weken kleine hoeveelheden te geven, dan grotere hoeveelheden ineens. Dan kan er gemakkelijk voeding uitspoelen en dat is niet goed voor het milieu en uw planten hebben er dan ook niets meer aan. Coniferenmest is afgestemd op de behoefte van deze planten, dan kan ik organische vorm of in de vorm van kunstmest.

Meest recente berichten