Haag coniferen kopen

Haag coniferen 0653 445 634 of Mail

Haag coniferen kopen met voor uw tuin afgestemd advies.

Er zijn diverse soorten haag coniferen. Haag coniferen in verschillende kleuren en met uiteenlopende eigenschappen zoals geschikt voor droge grond en anderen weer geschikt voor vochtige omstandigheden. Wij helpen u met persoonlijk advies bij het aankopen van uw haag en andere coniferen of heesters. Daar is een webshop minder geschikt voor. Dat kan door ons te bellen of via e-mail. Anderen bezoeken liever onze kwekerij om te planten te zien en door middel van persoonlijk contact in overleg een keuze te maken. Het is een levend product en daarom is het goed om te komen kijken wat u koopt. Wat vindt u mooi en zijn die planten wel geschikt voor de omstandigheden in uw tuin.

Taxus baccata haagconiferenTaxus

Een mooie donkergroene haag is de Taxus baccata Ze kunnen heel oud worden. Site in Engeland met oude Taxus bomen (Yew tree in het Engels). Er zijn omstandigheden waar ze niet kunnen gedijen, maar als die niet van toepassing zijn in uw tuin, zijn het planten waar u uw hele leven van kunt genieten. Er zijn Taxus hagen en bomen die honderden jaren oud zijn.

Thuja occidentalis Brabant 175-200 haagconiferenThuja occidentalis

Thuja occidentalis Brabant zijn veel gebruikte haag coniferen. Het zijn hele sterke winterharde planten, maar ook voor deze planten geldt dat het verstandig is om te kijken of ze geschikt zijn voor uw tuin. Veel gebruikt zegt niets over de geschiktheid. Beter vooraf informeren, dan na de aanschaf spijt.

Thuja occidentalis SmaragdThuja occidentalis Smaragd is een andere donkere variant. Een sierlijke plant. Erg gewaardeerd als soitair, maar ook als haag conifeer. Het is een hele mooie donkergroene plant met een fijne structuur wat hem sierlijker maakt. Ze groeien langzamer dan de Brabant, Martin en Gelderland, maar ze zijn wel veel mooier. Kan de moeite waard zijn om wat geduld te hebben, of een grotere maat aanschaffen.

Thuja occidentalis Yellow Ribbon conifeerThuja occidentalis Yellow Ribbon is heel geschikt als solitaire plant. Maar gebruik in groepen van drie zie je ook vaak. Maar ook deze gele conifeer wordt als haag aangeplant. In de wintermaanden, met weinig licht, kunnen ze een winterkleur krijgen. Dat hangt af of ze erg in de koude wind staan. Verdragen goed snoei. En ook gebruik als haag.

Haagconiferen Thuja plicata MartinThuja plicata

Thuja plicata Martin is een andere soort die iets donkerder groen is en ook heel geschikt is als haagconifeer. Ze hebben weer andere sterke eigenschappen en kunnen daarom in aanmerking voor u. Niet alleen vanwege de kleur. Kijken naar eigenschappen die passen bij uw tuin.

Thuja plicata Gelderland haagconiferenThuja plicata Gelderland is weer een andere donkere groene conifeer die geschikt is als haagplant. Van dezelfde soort als de Martin en deze lijkt ook best wel op de Martin. Maar ook voor deze geld dat hij niet voor iedere tuin geschikt en u kunt er dus beter naar omzien of deze een goede keuze is voor uw tuin. Afstemmen op de plaatselijke omstandigheden bij u.

Haagconiferen Cupressocyparis leylandii '2001'Cupressocyapris

Cupressocyparis leylandii ‘2001’ groeit heel snel. En om die reden vaak gekozen. Maar ook om een andere hele sterke eigenschap waardoor ze heel geschikt zijn voor sommige tuinen. Voor sommige tuinen is er niet veel meer keuze dan deze haagplanten.

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris haagconiferenChamaecyparis

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris dankt zijn sierwaarde aan de kleur. Vaak aangeschaft om die mooie blauwe kleur. Ze stellen echter wel specifieke eisen om het goed te doen. Als de omstandigheden in uw tuin niet geschikt zijn voor deze planten, kunt u beter andere kiezen. Ze worden lelijk of gaan zelfs dood.

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne gele haagconiferenChamaecyparis lawsoniana Ivonne is een gele conifeer die ook in de winter een mooie gele kleur houdt. Deze planten worden ook als solitair aangeplant, maar ook als haag gebruikt. De mooie vrolijke gele kleur spreekt veel mensen aan. Vooral in de wat donkere wintermaanden springen ze er uit als haag en solitair en zorgen voor kleur in die donkere periode gedurende de wintermaanden.

Gele coniferen Chamaecyparis lawsoniana StardustChamaecyparis lawsoniana Stardust is een andere gele conifeer. Geplant als haag en als solitaire plant. De gele kleur is iets anders dan van de Ivonne en deze blijft in de donkere winter periode wat minder geel. Iets meer seizoen kleur dus. Ook wel een hele mooie plant die snel dicht groeit als haag.

Meest recente berichten