Haagconiferen

Haagconiferen Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

Haagconiferen.

Haag coniferen

Thuja plicata Martin

Haagconiferen zijn er in verschillende cultivars en kleuren. Andere vaak gebruikte groene soorten zijn de Thuja plicata Gelderland, Thuja occidentalis Brabant en Smaragd, Cupressocyparis leylandii ‘2001’ en de blauwe Chamaecyparis lawsoniana Columnaris haagconiferen. Ook de gele Chamaecyparis lawsoniana Ivonne en Stardust worden wel gebruikt. De Thuja plicata Martin zijn sterke haagconiferen, de vorstbestendigheid is voor ons klimaat in Nederland heel goed. Verder zijn ze niet erg ziekte gevoelig. De mooie donkergroene kleur maakt ze heel geschikt als achtergrond in de tuin.

Wanneer planten?

U kunt het beste planten van eind september tot eind mei. Vroeg in de herfst en vroeg in het voorjaar is het beste. In de herfst kunnen de wortels al kiemen en kunnen die niet uitdrogen als er veel vorst in de grond komt. En vroeg in het voorjaar is natuurlijk beter wat het aanslaan betreft, wanneer u laat plant moeten de wortels nog gaan uitlopen en dan is het vaak al droog en warm. Dan moet u er meer aandacht aan besteden.

Haagconiferen water geven.

Haagconiferen kunt u het beste water geven met een druppelslang die u langs de haag legt. Met een sproeier systeem geeft u heel veel water op plaatsen waar dat misschien niet nodig is. En met een druppelslang gaat het heel langzaam en kan het water ook goed op diepte in de bodem trekken. Als u een druppelslang één keer in de week ca. 8 uur laat aanstaan, dan geeft u ca. 40 mm. water. Dat is ook wat de planten in één week ongeveer verdampen.

Snoeien van uw haagconiferen.

De beste tijd om uw haag te snoeien is in juni tijdens een periode met bewolkt weer. Dat is om verbranding door UV staling van het zonlicht te voorkomen. Wanneer de haag gesnoeid is dan is het afgeharde gewas wat aan het zonlicht gewend was er af en het gewas wat nu in het zonlicht komt is daar nog niet aan gewend, wat verbranding kan veroorzaken. Beter voorkomen dus. En het voordeel van snoeien in deze tijd is, dat de haag snel weer aangroeit en u snel weer een mooie frisse haag heeft.

Bemesten van uw haagconiferen.

Dat kunt u doen van eind april tot eind juli/begin augustus. Wanneer u te vroeg begint en/of te lang doorgaat met bemesten, kan er vorstschade ontstaan. Omdat de sapstroom dan te vroeg gaat lopen in het voorjaar of in de herfst te lang blijft doorlopen. Meststoffen voor coniferen zijn afgestemd op dat soort planten. Wij mengen zelf meststoffen in kleine hoeveelheden.

Recente berichten