Kwekerij bemesten-beregenen-schoffelen ea werkzaamheden

Kwekerij Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

Kwekerij, een korte indruk van enkele werkzaamheden.

Kwekerij Jac. H. van de Pol laat u graag iets lezen en zien van de manier waarop wij werken. Het milieu op de kwekerij en in het algemeen is er bij gebaat om te schoffelen. Om machinaal te kunnen schoffelen en ook andere werkzaamheden te mechaniseren, hebben wij daar vanaf het begin rekening mee gehouden met het opzetten van de kwekerij. Het planten op de hele kwekerij vereist daarom de nodige aandacht. Alle planten staan op de juiste afstand van elkaar om het gebruik van machines te kunnen toepassen. Dat heeft niet alleen voordelen om te schoffelen maar ook op andere punten. We hebben meerdere machines, schoffelen en heel veel andere werkzaamheden doen we met een “Steketee” portaaltrekker.

Kwekerij schoffelen met portaal trekker

Kwekerij met aandacht voor kwaliteit en een milieu bewuste teelt.

Door regelmatig de bodem op onze te laten analyseren, kunnen we de gift van de voeding afstemmen op wat voor de planten nodig is. Wanneer er verbeteringen mogelijk zijn voor de planten en/of voor het milieu dan spelen we daar op in en voeren de nodige veranderingen door. Uiteindelijk is iedereen daar bij gebaat. Wij gebruiken in de meeste gevallen plantgoed met blote wortel, maar we gebruiken ook wel P9 potten om uit te planten. Al naar gelang de hoogte van de te leveren planten staan ze dan van 2 jaar tot wel 12 jaar. Grotere maten worden regelmatig verplant om het wortelgestel jong te houden, planten van 12 jaar b.v. zijn wel 6 keer verplant. Iedere 2 jaar rooien we percelen om ervan te verkopen en opnieuw weer uit te planten op onze kwekerij voor grotere maten. Ze worden dan ook telkens ruimer geplant.

Kwekerij met kleine tot grote planten.

Jonge aanplant op de kwekerij in 2014Zoals al eerder genoemd beginnen we met plantgoed van 15 tot 30 cm. Daar worden na 2 jaar planten uit verkocht en gebruikt om op onze kwekerij weer uit te planten op ruimere afstand, zodat ze weer ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Op de foto hiernaast ziet u zulke jonge aanplant staan.

Grotere maten.

Van alle soorten hebben wij nog niet alles leverbaar in hele grote maten, daarvoor moeten veel soorten nog jaren staan en vaak verplant worden om een maat boven de 250 cm te bereiken. Een paar soorten Thuja ‘s hebben we nu leverbaar tussen de 250 cm en de 450 cm. Andere langzaam groeiende soorten hebben daar nog meer tijd voor nodig. Hieronder op de foto een Thuja occidentalis ‘Brabant’ 400-450 CM.

Thuja occidentalis Brabant_kwekerij van de Pol

Recente berichten