Laurier kwekerij. Laurier planten voor uw haag van eigen kwekerij

Heesters 0653 445 634 of Mail

Laurier kwekerij waar u uw planten kunt uitzoeken

Laurier kwekerij waar u uw planten uit kunt zoeken en advies krijgen, vers uit de grond naar uw tuin. Afhalen op de kwekerij of laten bezorgen. Als u de planten komt kijken en uitzoeken, kunt zien wat u koopt. Niet iedereen doet dat ook, er wordt ook wel gewoon geïnformeerd naar prijzen en beschikbaarheid en naar aanleiding daarvan besteld men dan de planten. Wanneer u liever komt kijken en/of uitzoeken, kunt u ons bellen (0653 445 653) of mailen om dat op elkaar af te stemmen.

Welke laurier planten kopen?

Laurier kwekerij

Prunus laurocerasus Rotundifolia 100-125

Laurier kwekerij met o.a. ook de Prunus laurocerasus Rotundifolia, die wel de meest gebruikte is voor het realiseren van een laurier haag. Het is een groenblijvende heester die snel groeit en dus regelmatig gesnoeid moet worden. Dan is de haag goed onder controle te houden. Wordt een laurier haag te breed, u kunt hem altijd diep terug snoeien, want ze lopen gewoon weer uit. Na een paar jaar heeft u dan weer een mooie smalle haag. Netjes bijhouden is natuurlijk handiger. U kunt ook kiezen voor andere laurier variëteiten die langzamer groeien, die hoeft u ook minder vaak te snoeien. Of voor een variant met ranker en donkerder blad of kleiner blad. Er zijn ook varianten die gebruikt worden voor solitaire aanplant, die worden b.v. in een kegel vorm gesnoeid of een bol vorm.

Laurier bemesten

Het beste kunt u laurier bemesten van eind april tot eind juli/begin augustus. Wij hebben wel samen gestelde meststof van organische mest met kunstmest, maar u kunt ook kiezen voor helemaal organisch of helemaal kunstmest. U kunt het beste regelmatig, b.v. iedere 2 of 3 weken voeding geven, dat is beter dan heel veel in één gift. Daar spoelt veel van uit naar het grondwater. Dat is niet goed en uw planten hebben er niets aan.

Laurier planten

Op de kwekerij planten wij het liefst in maart, als de winter voorbij is. Vroeg in de herfst kan ook, dan is de bodem nog warm en kunnen de wortels uitlopen. Dat is voor een laurier wel belangrijk, het is goed als de wortels weer uitgelopen zijn voordat de winter invalt. Wanneer u laurier later in het voorjaar plant, dan laten ze vaak een deel van hun blad vallen, dat doet de plant om minder te verdampen. Zo wint hij tijd om te wortelen. Er komt wel weer nieuw blad aan, maar als u dus vroeger kunt planten, is dat beter.

Let op! Begin op tijd met water geven. Het is gemakkelijker om de bodem vochtig te houden dan om hem weer vochtig te krijgen als die eenmaal droog is. Op tijd beginnen is ook beter voor de planten.

Laurierkers en laurier zijn namen voor verschillende Prunus soorten, waar weer verschillende cultivars van zijn (laatste naam). Laurier (Laurus nobilis) is een heel andere soort dan de laurierkers, die vaak gewoon laurier genoemd wordt. De bladeren van laurier worden ook wel in de keuken gebruikt als kruid. En ze zijn bekend van de lauwerkrans uit de oudheid.

Meest recente berichten