Picea omorika

Picea omorika 0653 445 634 of Mail

Picea omorika naaldboom. Ook bekend als Servische spar.

Picea omorika

Picea omorika – Servische spar

Picea omorika wordt overwegend gebruikt om als solitair of in groepen van b.v. drie of vijf te planten. Ze ook gebruikt als afscheiding, maar dan niet als een haag gesnoeid. Men laat ze dan vrij groeien en daar moeten ze wel de ruimte voor hebben. Wij hebben die in verschillende maten. Naast naaldbomen als de Picea omorika zijn er ook andere soorten naaldbomen zoals de Picea pungens Glauca. De Abies koreana, de Abies nordmannia en Abies grandis. Wij helpen u zoveel mogelijk bij het maken van uw keuze als u dat op prijs stelt. Het staat u vanzelfsprekend vrij om (ook) elders advies in te winnen.

Wanneer kunt u planten?

Druk compenserende druppelslang

Druppelslang

Verplanten is het beste in de herfst, vanaf half september. Dat kan wel tot ca. half mei, maar hoe eerder des te beter. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van het weer op dat ogenblik. Wanneer u Picea omorika in de loop van mei of zelfs begin juni nog plant, dan hebben de planten het moeilijker om goed aan te slaan. Daar kunt u weer mee helpen door b.v. een druppelslang bij de haag of solitaire planten te leggen.

Picea omorika planten in de zomer.

Wanneer u laat plant, en helemaal wanneer u in de zomer plant, dan bent u aangewezen op planten in een container (pot) waar ze in door geworteld zijn. Ook dan moet u ze extra goed verzorgen door goed op tijd voldoende water te geven (druppelslang). U kunt het beste een druppelslang kopen waar druk compenserende druppelaars in zitten, dan krijgen alle planten evenveel water. Ook worden er zweetslangen en slangen waar gewoon gaatjes in zitten verkocht. Daar komt dicht bij de kraan meer water uit dan aan het einde van de slang en dan komen uw planten daar soms water te kort. En u weet nooit hoeveel water u geeft. Druk compenserende druppelaars hebben een capaciteit die aangegeven wordt. Wanneer dat 2.3 liter per uur is en er zitten 3 druppelaars per meter, dan kunt u uitrekenen hoeveel water u geeft per uur.

Veel plezier met uw Picea omorika.