Thuja occidentalis Smaragd

Thuja occidentalis Smaragd   0653 445 634 of Mail

Donkergroene Thuja occidentalis Smaragd coniferen met een fijne bladstructuur.

Groenblijvende conifeer, die in de winter iets van kleur kan veranderen. Dat hangt af of de planten op de koude wind staan. Daardoor kan een Thuja occidentalis Smaragd wat van kleur veranderen. Zodra het in het voorjaar weer warmer wordt, komt de kleur weer terug. Als solitaire plant, in een groep of als haag kunnen ze gebruikt worden. Ze kunnen beter tegen wat vochtiger bodem. Ook kunnen ze goed gesnoeid worden, ook in bolvormen wordt dat gedaan.

Wanneer een Thuja occidentalis Smaragd snoeien?

Thuja occidentalis Smaragd

U snoeit het beste in juni, bij bewolkt en liefst wisselvallig weer. Dat geld voor alle planten, dus ook voor de Thuja occidentalis Smaragd. Snoeien met veel zon maakt de plant kwetsbaar voor verbranding na het snoeien. Ook als er kort na die tijd felle zon op komt te staan. Dus vooral niet snoeien in de felle zon. Het gewas is nog niet gewend aan het UV licht en moet eerst nog afharden. Dat gebeurd bij bewolkt weer op een rustige manier en dat is beter voor de planten. Als er wat verbranding ontstaat, dan herstelt zich dat wel weer. Het is geen blijvende schade, maar voorkomen is natuurlijk beter.

Thuja occidentalis Smaragd bemesten en waarmee?

Bemesten doet u van eind april tot eind juli / begin augustus. Net als alle planten hebben ook de Thuja occidentalis Smaragd coniferen voeding nodig waar alles in zit voor coniferen. Mineralen en sporen zijn van wezenlijk belang omdat de plant dat nodig heeft om kleur te maken en weerbaar te zijn. Wij stellen die mest ook samen met een aantal mineralen en ook sporen elementen. U kunt ook kant en klaar verpakte voeding kopen. Het is wel duurder, vooral ook vanwege de verpakking en marketing.

Hoe water geven na het planten?

Als u een haag geplant heeft, kunt u dat doen met een druppelslang. Wanneer u een groep of groepen heeft geplant, is dat natuurlijk moeilijker. Het kost wat meer tijd om dat voor een groep aan te leggen, maar het blijft de beste optie. Met een sproeier of sproeisysteem geeft u meestal een veel te groot gebied water. Met een druppel systeem gaat het mooi geleidelijk en als zo ’n systeem ca. 8 uur aan staat heeft u ca. 40 mm. water gegeven. Dat verdampen de planten ook ongeveer in één week, afhankelijk van het weer. Veel plezier met uw Thuja occidentalis Smaragd planten. Naast deze zijn er nog verschillende andere haag en solitaire coniferen.