Tuinplanten coniferen Taxus laurier e.a.

Assortiment 0653 445 634 of Mail

Tuinplanten die wij zelf kweken.

Onder “Assortiment” in het menu hierboven, vindt u welke tuinplanten wij kweken, bij ‘coniferen’ – ‘heesters’ – ‘bomen’ – ‘vormsnoei’.

Hier kunt u ook informatie vinden over  tuinplanten. Naast wat we zelf kweken, kunt u bij ons ook andere planten kopen. Of het nu om één tuinplant gaat of om meerdere. Het wil niet zeggen dat deze planten ook altijd leverbaar of op voorraad zijn. Laat in het seizoen kan het eenvoudig op zijn, maar het kan ook dat sommige soorten en/of maten nog blijven staan om grotere maten te kweken. Wij kweken zelf coniferen, taxus en laurier, deze leveren wij van 30 cm tot 450 cm, dit hangt af van het soort conifeer. Naast planten in de volle grond, hebben we ook tuinplanten in potten of containers.

Tuinplanten in 35 liter containerTuinplanten zoals Buxus vorm KIP

Enkele hebben we vanaf het begin in pot en/of container opgekweekt, maar we halen ook vooral de grotere maten uit de volle grond en laten die dan wortelen in een container. Dat doen we om het seizoen te verlengen, zodat u ook in de maanden juni t/m augustus nog kunt planten. De keuze uit tuinplanten in container is echter beperkter dan uit de volle grond met kluit. Het voordeel van een tuinplant in een pot of container is dat u deze ook in de zomer kunt planten en die met kluit van half september tot eind mei. E.e.a. afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tuinplanten in container moet u ook water geven nadat u ze geplant heeft.

U kunt ze niet aan hun lot overlaten vanwege het simpele feit dat ze een potkluit hebben, ze hebben verzorging nodig. Op de kwekerij krijgen ze water via een druppel leiding. Wanneer u ze in de tuin geplant heeft droogt de potkluit wel minder snel uit dan wanneer die boven de grond staat, maar ze hebben wel degelijk verzorging nodig. Anders heeft u niet lang plezier van zulke tuinplanten.

Meest recente berichten