Water geven aan uw coniferen taxus laurier e.d.

Water geven 0653 445 634 of Mail

Water geven, hoe gaat u dat doen?

Gaat u water geven met sproeiers of een druppelslang? Het is belangrijk om verplantte planten water te geven na het verplanten. Geef ook altijd water als u planten verplant, het is nodig, omdat zij voldoende water moeten krijgen om weer vast te groeien op hun nieuw plaats. Wanneer u uw hele tuin nieuw aanlegt kunt u overwegen om te gaan beregenen door middel van een beregening Water geven met sproeierssysteem. Dat vraagt wel een extra investering, maar het bespaart u veel werk. Het water geven lijkt dan misschien gemakkelijk te gaan, met een druk op de knop of zelfs met een computer systeem. Waar krijgt u advies en waar koopt u het b.v.? Maar wanneer geeft u water en hoeveel moet u dan beregenen? Telkens een beetje of veel in één keer? Als u b.v. alleen een nieuwe coniferen haag plant, dan hoeft u daar niet uw hele tuin voor te beregenen. Dan is een druppelslang een goede optie, het is wellicht de beste methode. Maar ook dan de vraag wanneer, hoeveel en hoe vaak. De omstandigheden in al die verschillende tuinen zijn te verschillend om hier even eenvoudig te zeggen, beregenen doe je zo. Zo eenvoudig is het nu eenmaal niet, maar moeilijk hoeft het ook niet te zijn. U weet de omstandigheden in uw tuin of kunt dat uitzoeken en samen kijken we dan wat de beste manier is om te beregenen voor u.

Wat kunt u uitzoeken t.a.v. het geven van water?

Wanneer u al langer op de locatie woont waar u gaat planten, weet u waarschijnlijk al wel of u op droge zandgrond woont of wat vochtiger zandgrond. Of op veengrond of klei. En of het grondwater diep zit in uw tuin en dan wordt er bedoeld dieper dan b.v. 80 à 90 cm. Ook komt het voor dat de grondwater stand maar zo ’n 30 cm diep is. Die omstandigheden maken nogal wat uit wanneer u gaat beregenen.

Water is niet alleen belangrijk in droge periode.

Vooral op droge grond natuurlijk, maar ook als het iets minder droog is kan het toch belangrijk zijn. De wortels hebben vocht nodig om te kunnen kiemen en vast te groeien. En natuurlijk is ook de tijd van het jaar belangrijk en van invloed of en hoe u moet beregenen.

Meest recente berichten