Beregenen kwekerij coniferen Taxus laurier

Beregenen Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

De kwekerij beregenen.

Beregenen is niet alleen in de zomermaanden van essentieel belang voor de groei van de planten, of het nu gaat om coniferen, Taxus of laurier. Beregenen uit een bron.Ook is beregenen van groot belang wanneer er planten geplant of verplant zijn. Wanneer er niet voldoende vocht in de bodem is kunnen de wortels niet goed kiemen en ze kunnen dan ook geen of in ieder geval minder voeding, mineralen en sporen opnemen. Daarnaast is beregenen ook belangrijk wanneer er gerooid moet worden om planten af te leveren. Omdat voor het transport de plant een vochtige kluit moet hebben, moeten we beregenen. Een vochtige kluit is ook beter om de wortels te beschermen.

Wij beschikken over een 70 meter diepe bron die voldoende water levert van goede kwaliteit. Coniferen verdampen net als andere planten water, waar ze dan ook over moeten kunnen beschikken. Over het algemeen houden coniferen niet van te natte grond, maar hebben wel degelijk op tijd water nodig.

Beregenen, maar hoeveel.

Beregenen met Komet sproeier

Over het gehele perceel bevinden zich regenmeters. Zo houden wij controle over de hoeveelheid water die we geven in combinatie met de regenval. Teveel beregenen is verspilling van water en energie. Op tijd beregenen met de juiste hoeveelheid is waar het om gaat. Het moet ook niet te nat worden en daar hebben sommige coniferen en vooral Taxus problemen mee. Wanneer Taxus langdurig te nat staat kan die er ernstig onder lijden of eenvoudig dood gaan. Van de coniferen maakt het nogal wat uit om welke soort het gaat, de éne kan er slecht tegen en anderen weer beter of zelfs best wel goed. Maar dan gaat het meer om natuurlijke omstandigheden die er voor zorgen dat de bodem nat is. Wanneer u het met beregenen te nat maakt is dat verspilling.

 

Recente berichten