Beregenen

Beregenen   0653 445 634 of Mail

Beregenen op de kwekerij.

Beregenen is niet alleen in de zomermaanden van essentieel belang voor de groei van de planten, of het nu gaat om coniferen, Taxus of laurier. Beregenen uit een bron.Ook is beregenen van groot belang wanneer er planten geplant of verplant zijn. Wanneer er niet voldoende vocht in de bodem is kunnen de wortels niet goed kiemen en ze kunnen dan ook geen of in ieder geval minder voeding, mineralen en sporen opnemen. Daarnaast is beregenen ook belangrijk wanneer er gerooid moet worden om planten af te leveren. Omdat voor het transport de plant een vochtige kluit moet hebben, moeten we beregenen. Een vochtige kluit is ook beter om de wortels te beschermen.

Wij beschikken over een 70 meter diepe bron die voldoende water levert van goede kwaliteit. Coniferen verdampen net als andere planten water, waar ze dan ook over moeten kunnen beschikken. Over het algemeen houden coniferen niet van te natte grond, maar hebben wel degelijk op tijd water nodig.

Water geven, maar hoeveel.

Beregenen met Komet sproeier

Over het gehele perceel bevinden zich regenmeters. Zo houden wij controle over de hoeveelheid water die we geven in combinatie met de regenval. Teveel beregenen is verspilling van water en energie. Op tijd water geven en de juiste hoeveelheid is waar het om gaat. Het moet ook niet te nat worden en daar hebben sommige coniferen en vooral Taxus problemen mee. Wanneer Taxus langdurig te nat staat kan die er ernstig onder lijden of eenvoudig dood gaan. De éne of andere soort coniferen maakt het nogal wat uit in welke omstandigheden ze komen te staan in uw tuin. De éne kan er slecht tegen vochtige grond en anderen weer beter of zelfs best wel goed. Maar dan gaat het meer om natuurlijke omstandigheden in uw tuin, die er voor zorgen dat de bodem nat of droog is.

 

Meest recente berichten