Snoeien

Coniferen snoeien 0653 445 634 of Mail

Snoeien is belangrijk

Door te snoeien zorgt u voor een mooie vorm. Even zo belangrijk is het dat de plant zich gaat vertakken en mooi compact wordt. Dit resulteert in een volle, dichte plant. Door dit ieder jaar te doen blijft u een mooie volle haag, of mooie solitaire conifeer houden. Door uw conifeer te snoeien blijft deze in de juiste vorm en sterke stevige takken houden. Hierdoor breken de takken niet onder een sneeuwlast.

Let op dat u van een haag wel ieder jaar wat er aan gegroeid is, ook weer afknipt. Anders wordt uw haag ieder jaar iets breder. Wanneer die te breed geworden is, kunt u die niet ver genoeg meer terug snoeien. Omdat de plant aan de buitenkant mooi dicht gegroeid is, valt er geen licht meer binnenin de plant. Waar geen licht komt kan een plant geen bladgroen onderhouden. Dat wordt bruin en valt er af. Dat is de reden dat u er telkens af moet snoeien wat er bij is gegroeid, omdat wat bruin geworden is niet meer uitloopt.

Wanneer snoeien?

Snoeien

Kegelknipper snoeimachine

Het beste is om voor de langste dag uw conifeer te snoeien. Op de kwekerij doen we dat mechanisch. Wanneer het voorjaar begint kunt u er mee beginnen. Niet met volle zon doen, dan is er kans op verbranding. In het voorjaar is er echter vaak veel zon. In de praktijk is juni vaak een goede maand om dat snoeien. U doet het dan na de groei in het voorjaar en voor de groei in de zomer. Doordat de zomer groei nog komt, kan de plant tot aan het najaar uitlopen. En u heeft snel weer een mooie frisse plant. In de herfst is laat en dat geeft als resultaat dat u de hele winter tegen gesnoeide planten aankijkt. Zo houdt u de planten mooi dicht en stevig. Deze zullen na het snoeien mooi gaan vertakken.

Meest recente berichten