Planten

Het planten 0653 445 634 of Mail

Planten, wat is een goede tijd?

Het planten van een haag of solitaire planten is het beste in de herfst. U kunt dat doen van de tweede helft september tot wel eind mei. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, sommige soorten kunt u beter in het voorjaar doen i.v.m. schade door de vorst. Anderen weer juist beter in de herfst. Als u dat vroeg doet, loopt u weer minder vorst risico dan wanneer u laat in de herfst plant. Er zijn soorten die u ook in de winter kunt verplanten, dus er zijn nogal wat verschillen en daarom is het goed om er naar te informeren. Wanneer u het in de herfst doet, dan hebben de wortels de hele herfst en winter om te kiemen en groeit de plant in het voorjaar sneller vast.

Hoe verzorgt u ze?

Hoe later u in het voorjaar plant, des te meer zorg moet u besteden aan het water geven. Niet dat u dat niet hoeft te doen als u vroeg geplant heeft, u moet ze hoe dan ook verzorgen. Vooral in een droge periode hebben ze water nodig, het e.e.a. hangt natuurlijk ook erg af van de omstandigheden in uw tuin. Blad verliezende soorten moet u verplanten als het blad er af is en  in winter rust is. Dat is ongeveer van begin november tot in maart. Een seizoen om te verplanten dus van half september tot eind mei voor groenblijvende soorten.

Wat is verstandig voor uw planten?

Dat hangt dus van veel zaken af en is dus niet in een paar woorden hier neer te schrijven. In overleg met u en naar aanleiding van welke planten u aanschaft is daar meestal wel een antwoord op waar u mee kunt werken. Wanneer u vragen hier over heeft voor of na uw aanschaf mail dan uw vraag naar ons. Het is in ieder geval verstandig om op tijd te beginnen met water geven, omdat u de bodem gemakkelijker vochtig kunt houden dan weer vochtig kunt krijgen wanneer die eenmaal droog is. Wanneer de bodem al droog is, hebben uw planten het al moeilijk. Let dus ook op het weerbericht om op tijd te starten met beregenen!

Ondergaande zon! Vergeet uw planten niet!

Zulke avonden vinden wij wel fijn om lekker lang buiten te kunnen zitten, maar uw planten vinden het overdag niet prettig. Geef ze water om uitdrogen te voorkomen!

Meest recente berichten