Blauwspar Abies procera Glauca

Abies procera Glauca 0653 445 634 of Mail

Blauwspar met hoge sierwaarde.

Blauwspar Abies procera Glauca

Blauwspar met zachte naalden.

Blauwspar met zachte naalden. De Abies procera Glauca is een veredelde blauwspar. Welke blauwspar heeft uw voorkeur?  Er zijn naast de Abies procera Glauca ook andere blauwe naald coniferen. Een andere bekende blauwspar is bijvoorbeeld de Picea pungens Koster of de Hoopsii. U kunt ons mailen t.a.v. de beschikbaarheid van deze blauwspar of de maat die u graag zou willen. Wanneer ze nog jong zijn, laten de Picea ’s een wat vollere groeiwijze zien dan de Abies procera Glauca. Wanneer de Abies wat groter wordt krijgt die ook een dichtere vertakking. De Picea blijft wel een vollere plant en heeft scherpe naalden. Deze planten worden allemaal gebruikt als solitaire beplanting, dat komt door de groeiwijze, die deze planten niet geschikt maakt voor een haag. De mooie blauwe kleur is de sierwaarde en maakt ze heel geschikt als solitaire plant. De Abies procera Glauca, Abies lasiocarpa Compacta en ook de genoemde Picea cultivars zijn allemaal veredelde planten, wat wil zeggen dat ze geënt zijn op een
andere onderstam. Andere vormen van vermeerdering voor coniferen zijn b.v. zaaien of stekken. Dat kan bij deze variëteit niet.

Abies procera Glauca, sterke plant.

Een Abies procera Glauca is sterker dan de Picea pungens Kosten en Hoopsii. Er is ook nog de Abies lasiocarpa ‘Compacta’, maar die is niet zo blauw als procera Glauca. De Abies soorten zijn sterker dan de Picea ‘s. De Picea ’s hebben sneller last van spint, waardoor er naalden gaan verkleuren en afvallen. Ze zijn daar wel tegen te behandelen. Dat kunt u in de meeste gevallen niet zelf, omdat er een vergunning nodig is om de middelen te kunnen kopen en gebruiken, die nodig zijn om tegen spint te behandelen. Daarvoor moet u op zoek naar een hovenier die de daarvoor benodigde licentie in bezit heeft.

Meest recente berichten