Broedende vogel in conifeer

Vogels broeden graag in coniferen   0653 445 634 of Mail

Broedende vogel in conifeer.

Veel vogels zoeken de kwekerij op om er te nestelen in het voorjaar. Ze vinden er veel beschutting in de dichte coniferen. Wanneer je dichtbij een broedende vogel komt, omdat je niet weet dat er een nest zit, dan vliegen ze van hun nest af. Als je er vaker in de buurt komt kun je iedere keer iets dichterbij komen. Heel langzaam win je het vertrouwen. Zo kun je op een gegeven ogenblik van heel dichtbij een foto maken van een broedende vogel op haar nest.

Coniferen en vogels
Coniferen zijn broedplaatsen voor vogels

Zo is deze ook op de foto gekomen. Ieder jaar vliegen er veel jonge vogels uit op de kwekerij. Ze vinden er voedsel en beschutting in de haagconiferen. Soms wordt er een broedende vogel van haar nest verjaagd door een Vlaamse gaai. Die kijkt vanuit een boom waar de vogel heen vliegt als die weer naar het nest gaat. Die vliegt niet rechtstreeks naar haar nest, maar wel een beetje in de buurt. En als die gaai het nest vindt, vreet hij de jonge vogels op.

Bij de vogelbescherming kijkt u in de nestkast via een webcam. Klik op de link om mee te kijken in de nestkast van een paartje koolmezen.

Jonge vogels in nest

Deze zijn het resultaat van de broedende vogel. Ze beginnen al veren te krijgen, dus niet lang meer en ze vliegen uit. Als de Vlaamse gaai of de Ekster ze tenminste niet vinden. Dat zou jammer zijn, maar zo gaat het nu eenmaal in de natuur. Eten en gegeten worden.

Meest recente berichten