Broedende vogel in conifeer

Vogels broeden graag in coniferen   0653445634 Mail

Veel vogels zoeken de kwekerij op om er te nestelen in het voorjaar. Ze vinden er veel beschutting in de dichte coniferen. Wanneer je dichtbij komt, omdat je niet weet dat er een nest zit, dan vliegen ze van hun nest af. Als je er vaker in de buurt komt kun je iedere keer iets dichterbij komen. Heel langzaam win je het vertrouwen. Zo kun je op een gegeven ogenblik van heel dichtbij een foto maken van een broedende vogel op haar nest.

Coniferen en vogels
Coniferen zijn broedplaatsen voor vogels

Zo is deze ook op de foto gekomen. Zo broeden er veel vogels in de coniferen op de kwekerij en vliegen er veel jonge vogels uit ieder jaar. Ze vinden er voedsel en beschutting. Soms wordt er een nest vernield door een Vlaamse gaai. Die kijkt vanuit een boom waar de vogel heen vliegt als die weer naar het nest gaat. Die vliegt niet rechtstreeks naar haar nest, maar wel een beetje in de buurt. En als die gaai het nest vindt, vreet hij de jonge vogels op.

Bij de vogelbescherming kijkt u in de nestkast via een webcam. Klik op de link om mee te kijken in de nestkast van een paartje koolmezen.

Meest recente berichten