Buxus KIP. Buxus sempervirens dieren figuur.

Buxus KIP Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

Buxus Kip. Buxus sempervirens vormsnoei figuur.

Buxus kip dierenfiguur en ook iedere andere vorm wordt in de volle grond gekweekt en in vorm gesnoeid. Wanneer een dierenfiguur afgeleverd dient te worden, dan wordt die Buxus KIP dieren vorm snoei figuur gerooid en in een 25 liter container geplaatst. U heeft het langst plezier van uw dierenfiguur wanneer u die in uw tuin in de grond plant en niet in de container laat staan. Daar kan Buxus nog wel redelijk in gedijen, maar na een paar jaar moet u toch nieuwe potgrond in de pot doen. Mooie tuinen met Buxus snoeivormen zijn er in Engeland te vinden.

Buxus kip snoeien.

Wanneer u dat op tijd doet kunt u de vorm gemakkelijk aanhouden en dat snoeit wel zo gemakkelijk. Als u laat bent met snoeien, wordt het moeilijker om die bestaande vorm aan te houden en de plant zo in een mooie strakke vorm te houden. Liefst in juni snoeien, dan is er vaak een periode met bewolkt en wisselvalliger weer en dat is beter dan snoeien met felle zon. Dan ontstaat er gemakkelijk verbranding door de UV straling.

Buxus kip water geven.

Geef uw planten op tijd water, vooral wanneer u hem in een pot laat staan en dus ook als ze net verplant zijn. Vooral als u een Buxus figuur in een pot of kuipt laat staan, moet u vooral in de zomer iedere dag water geven, anders kan de plant gaan verbranden.

Bemesten van Buxus.

Deze planten houden wel van kippenmest, omdat daar best wel veel kalk in zit. Ze houden van kalk en op grond waar jaren kippenmest op is uitgereden, doet Buxus het goed. U kunt dat kopen in zakken (Farmers House) of bij ons, gemengd met nog andere mineralen. Er is ook kant en klare verpakte Buxus meststof, meestal wel prijzig.

Recente berichten