Columnaris haag coniferen

Chamaecyparis l. Columnaris 0653 445 634 of Mail

Columnaris haag coniferen. Ook geschikt als solitair.

Columnaris haag coniferen worden dus vaak voor het maken van een haag gebruikt, maar Columnaris haag coniferen 140-160kunnen ook als solitair gebruikt worden. De blauwe kleur is waarmee de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris haag coniferen zich onderscheiden van anderen, die meestal groen zijn. Ze houden van wat drogere grond en zijn niet geschikt voor een natte tuin met een hoge grondwaterstand. Het liefst staan ze op zandgrond. Deze grondsoort draineert over het algemeen goed, zodat ze niet snel te nat staan. Daar kunnen de wortels niet tegen. Voldoet uw tuin hier aan, dan kunt u overwegen om Columnaris haag coniferen te gebruiken voor uw haag. Een haag die zich onderscheid van de meeste andere hagen.

Snoeien.

Snoeien in juni, liefst voor de langste dag. In juni is het nogal een wat bewolkt en koeler dan in het voorjaar, wanneer er vaak een droge periode is met schraal, droog en zonnig weer. Dat is niet het meest geschikte weer om te snoeien, dan is er meer kans op verbranding van het gewas. Dat komt omdat het buitenste gewas is afgehard en het UV licht goed verdraagt, wanneer u dat afgeharde materiaal er af snoeit komt het zachte niet afgeharde gewas in de volle zon en dreigt er verbranding door het UV licht.

Bemesten.

U kunt coniferen meststoffen kopen om uw haag of solitaire coniferen mee te bemesten. Wij verkopen ook een samengestelde meststof die wij ook gebruikten, voordat wij de meststoffen door de compost lieten mengen en bladbemesting gebruikten.

Beregenen van Columnaris haag coniferen.

Dat kunt u het beste doen met een druppelslang als het dus om een haag gaat. Die slang legt u er eenvoudig langs en die zet u één keer in de week of 10 dagen een hele dag aan (ca. 8 à 10 uur), afhankelijk van het feit of u een droge of vochtige tuin heeft. In 8 uur geeft u dan ca. 40 mm. water en dat is wat de planten ook verdampen in een week. In 8 uur wordt de bodem ook dieper mooi vochtig en dat lukt u niet zo gemakkelijk met een sproeier. Vaak kleine hoeveelheden geven is ook niet verstandig, i.v.m. de gevoeligheid van deze planten hier voor.

Meest recente berichten