Gele conifeer Chamaecyparis l. Ivonne

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne Voor info bel 0653 44 56 34 of Mail ons

Gele conifeer, Chamaecyparis lawsoniana Ivonne.

Gele conifeer Chamaecyparis lawsoniana Ivonne

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne 175-200

Gele conifeer, die ook in de winter zijn gele kleur behoudt. Dat is bij veel gele coniferen wel anders, die krijgen in de winter een veel minder gele kleur, omdat er minder licht is in de winter. De Ivonne is in dat opzicht wel een bijzondere gele conifeer. Als solitaire plant, in een groep of zelfs als haag een vrolijke verschijning gedurende de donkere wintertijd in uw tuin. Ze kunnen beter tegen wat vochtiger bodem dan hun soortgenoot, de blauwe Columnaris. Ze kunnen goed gesnoeid worden, ook in bolvormen wordt dat gedaan.

Wanneer snoeit u een gele conifeer?

U snoeit deze gele conifeer het beste in juni, bij bewolkt en liefst wisselvallig weer. Juist de mooie gele kleur maakt de plant kwetsbaar voor verbranding na het snoeien, als er kort na die tijd felle zon op komt te staan. Dus vooral niet in de felle zon. Het gewas is nog niet gewend aan het UV licht en moet eerst nog afharden.

Wanneer bemesten en waarmee?

Bemesten doet u van eind april tot eind juli / begin augustus. Gele coniferen hebben voeding nodig waar alles in zit voor coniferen, vooral één mineraal is van wezenlijk belang omdat de plant dat nodig heeft om zijn mooie kleur te maken. Wij stellen die mest ook samen uit een aantal mineralen, maar u kunt ook kant en klaar verpakte voeding kopen. Het is wel duurder, ook vanwege de verpakking, maar er zitten wel goed meststoffen tussen. Bij van der Wal kunt u die o.a. online kopen.

Hoe water geven na het planten?

Als u een haag geplant heeft, kunt u dat doen met een druppelslang. Wanneer u een groep of groepen heeft geplant, is dat natuurlijk moeilijker. Het kost wat meer tijd om dat voor een groep aan te leggen, maar het blijft de beste optie. Met een sproeier of sproeisysteem geeft u meestal een veel te groot gebied water. Met een druppel systeem gaat het mooi geleidelijk en als zo ‘n systeem ca. 8 uur aan staat heeft u ca. 40 mm. water gegeven. Dat verdampen de planten ook ongeveer in één week, afhankelijk van het weer.

Meest recente berichten