Gele coniferen. Solitair, groep en haag.

Chamaecyparis l. Stardust 0653 445 634 of Mail

Gele coniferen, Chamaecyparis lawsoniana Stardust.

Gele coniferenVerschillende variëteiten gele coniferen gebruikt men vaak als solitair, maar ook in een groep of groepen. Vaak een groep of groepen van drie planten. Gele coniferen worden ook gebruikt om een haag van te maken. Het argument om deze in een haag te gebruiken is vaak, het is een vrolijke kleur.

Vooral in de winter wanneer het al donkerder is en bladverliezende bomen en struiken hun bladeren verloren zijn. Het is dan gewoon wat somberder buiten en dat kun je beter zelf niet worden. Alhoewel je dat niet altijd in de hand hebt. Daarom zijn gele coniferen daarvoor ook niet altijd de oplossing. Wel zijn gele coniferen een beetje het zonnetje in de tuin, daar kun je van op vrolijken.

Snoeien.

Ze kunnen goed gesnoeid worden. Zoals voor de meeste coniferen geldt zeker voor deze gele coniferen, in juni snoeien. Het liefst bij enige dagen wat bewolkt weer. Zodat de felle zon niet op het gewas schijnt (UV straling), wat na het snoeien nog aan dat licht moet wennen. Snoeit u in de felle zon, dan is de kans op schade door verbranding best wel groot.

Water geven

Heeft u een haag geplant, dan kunt u dat het beste en op de meest efficiënte manier doen met een druppelslang. Afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin natuurlijk. Na het planten en ook later in het jaar in een droge periode, één keer in de week de druppelslang aan zetten. Afhankelijk van de capaciteit ca. 8 uur aan laten staan. Met een druppelslang met 3 druppelaars per meter en 2,3 liter/uur per druppelaar geeft u ca. 40 mm water. En dat is ook de hoeveelheid die zij ongeveer verdampen.

Bemesten gele coniferen

Bemesten doet u van eind april tot eind juli/begin augustus met meststof voor coniferen. U kunt bij ons ook deze voeding aanschaffen, die mengen wij zelf en doen er ook de mineralen bij die nodig zijn om bladkleur te maken. Dat is vooral voor gele coniferen belangrijk, anders worden ze niet zo mooi geel. Hoe zonlicht ze ontvangen op hun standplaats, in combinatie met goede voeding, des te beter komt de gele kleur er op. En dat is toch de sierwaarde van deze plant.

Gele coniferen planten

U kunt ze planten van eind september tot eind mei. Beter vroeg in het najaar, omdat er dan minder kans is op uitdrogen van de wortels wanneer er vorst in de grond komt in de winter. Plant u in het voorjaar, dan ook beter vroeg in het voorjaar, vanwege de extra zorg die u er aan moet geven wanneer u laat plant. Dan moet er op tijd water gegeven worden, dat moet anders ook wel, maar hoe vroeger in het seizoen geplant, des te meer zijn de wortels al weer uitgelopen en des te beter kan de plant water opnemen uit de bodem.

Meest recente berichten