Thuja occidentalis Brabant haag coniferen

Thuja occidentalis Brabant 0653 445 634 of Mail

Een haag van Thuja occidentalis Brabant.

Thuja occidentalis Brabant

Thuja occ. Brabant

Thuja occidentalis Brabant gebruikt men meestal om een haag te maken. Naast deze zijn er ook andere soorten haag coniferen zoals de Thuja plicata, Chamaecyparis en b.v. Taxus worden er ook voor gebruikt. Ze kunnen goed als haag gesnoeid worden en het is over het algemeen een sterke plant. Er kunnen echter uitzonderingen zijn, die veroorzaakt worden door de omstandigheden bij u in de tuin. Zoals dat wel vaker voorkomt kan er dus voor deze haag coniferen ook een uitzondering op de regel zijn. Wij helpen u zoveel mogelijk bij het maken van uw keuze als u dat op prijs stelt, het staat u vanzelfsprekend vrij om (ook) elders advies in te winnen. Zolang de voorraad strekt hebben wij de Thuja occidentalis Brabant leverbaar in kleine maten vanaf 60-80 cm tot wel 400-450 cm.

Wanneer plant u het beste Thuja occidentalis Brabant

Thuja occidentalis Brabant 350-400 CM

Thuja occ. Brabant 350-400 CM.

Thuja occidentalis Brabant planten is het beste in de herfst, vanaf half september. Dat kan wel tot ca. half mei, maar hoe eerder des te beter. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van het weer op dat ogenblik. Wanneer u in de loop van mei of zelfs begin juni nog plant, dan hebben de planten het moeilijker om goed aan te slaan. Dan bent u eigenlijk aangewezen op planten in een pot. Of in een grote kuip als het grote planten zijn. Ze moeten wel goed doorgeworteld zijn in de pot of kuip. Gerooid en met die kluit in een kuip gezet wordt in de handel potgedrukt genoemd en dat is prima. Maar dit voldoet niet om in de zomer te planten. Potgekweekt moeten ze dan zijn.

Water geven aan uw nieuwe haag.

Daar kunt u weer mee helpen door b.v. een druppelslang bij de haag coniferen te leggen. Wanneer u uw Thuja occidentalis Brabant laat plant, en helemaal wanneer u in de zomer plant, dan bent u aangewezen op planten in een container (pot) waar ze in door geworteld zijn. Ook dan moet u ze extra goed verzorgen door goed op tijd voldoende water te geven (druppelslang). U kunt het beste een druppelslang kopen waar druk compenserende druppelaars in zitten, dan krijgen alle planten evenveel water. Er worden ook slangen met gaatjes verkocht, maar daar komt dicht bij de kraan meer water uit dan aan het einde van de slang en dan komen uw planten daar soms water te kort. Veel plezier met uw Thuja occidentalis Brabant haag.

Druk compenserende inwendige druppelaar

Druppelslang

Meest recente berichten