Triobol. Buxus vormsnoei figuur.

Buxus sempervirens Triobol 0653 445 634 of Mail

Triobol,  Buxus sempervirens vormsnoei figuur.

De Buxus mot is de oorzaak van de afnemende vraag naar Buxus planten en heeft er toe geleid dat er ook minder leverbaar is. Buxus figuren en vormsnoei zijn helemaal niet meer leverbaar.

Triobol Buxus figuren en alle andere vormen worden in de volle grond gekweekt en in vorm gesnoeid. Wanneer de triobol afgeleverd wordt, dan wordt die gerooid en in een 25 liter Triobol Buxus sempervirenscontainer geplaatst. U heeft het langst plezier van uw triobol wanneer u die in uw tuin in de grond plant en niet in de container laat staan. Daar kan Buxus nog wel redelijk in gedijen, maar na een paar jaar moet u toch nieuwe potgrond in de pot doen. De pot of bak waar hij in komt te staan moet ook eigenlijk telkens groter worden, de bestaande wortelkluit moet opnieuw verder kunnen wortelen in de nieuw aangebrachte potgrond in de nieuwe pot.

Buxus en andere vormsnoei planten in parken.

Het ‘parc des Topiaires’ van Durbuy is zonder twijfel het grootste vormsnoeipark ter wereld! Op 10.000 m² kunt u meer dan 250 gebeeldhouwde planten bekijken, een collectie die uniek is in Europa. De figuren werden kundig gesnoeid door Albert Navez en bestaan voor 95 % uit Buxus. De oudste van deze struiken telt al 120 jaar, maar ziet er nog steeds even groen uit. ‘Topiaires’ creëren is monnikenwerk. Durbuy ligt ca. 60 km ten zuiden van Luik in de Ardennen. Informatie over Durbuy, verblijfsmogelijkheden en bezienswaardigheden vindt op deze website van het stadje.

Bemesten Buxus planten

U kunt het beste bemesten met voor Buxus bestemde meststoffen, omdat deze planten wel voorkeur hebben voor bepaalde voedingsstoffen. Ze houden van kalk b.v. Gemiddeld meer dan uw andere tuinplanten.

Triobol figuur snoeien.

Let op dat u op tijd snoeit, anders wordt het moeilijker om de mooie strakke vorm te behouden. Wanneer u dat op tijd doet, kunt u de bestaande vorm aanhouden met snoeien om u op te richten.

Geef uw Triobol water.

Geef uw Buxus figuur op tijd water, vooral wanneer u hem in een pot laat staan. Vooral in de zomer iedere dag, anders kan de plant gaan verbranden.

Meest recente berichten